İMSAK'A 02:00
Libya iç hatlar uçuşu yapan AFRIQIYAH Havayolları’na ait ve içinde 118 yolcusu bulunan uçak, iki korsanın tarafından kaçırıldı. Korsanların uçağı havaya uçurmakla tehdit ettiği bildirildi.
Malta Başbakanı Joseph Muscat, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Libya iç uçuşunda kaçırılma olayı olduğuna dair bilgi aldığını ve uçağın Malta’ya indirildiğini” belirtti.
Uçakta 82 erkek, 28 kadın bir de bebek yolcunun bulunduğu belirtildi. Yolcuların tahliyesine öncelik kadın ve çocuklar olmak üzere başlandığı aktarıldı. Malta televizyonu saldırganların elinde bomba olduğunu bildirdi.
Yabancı kaynakların bilgilerine göre, uçağı kaçıran 2 hava korsanı Seyfülislam Kaddafi’nin cezaevinden bırakılmasını istedikleri iddia edildi. Malta basını da korsanların Kaddafi yanlısı El Fetih el Gadida adlı örgüte mensup olduklarını duyurmuştu.