İKİNDİ'YE 17:02
Futbol programında yorumculuk yapan gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında, daha önceden de 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davanın şikayetçisi Türkiye Milli Futbol Direktörü Fatih Terim yine şikayetçi oldu. Rasim Ozan Kütahyalı’nın geçtiğimiz Ağustos ayında yazıdğı “Türk Futbolu ve FETÖ” başlıklı yazısında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e iftira ve hakaret ettiği gerekçesiyle 6 yıl 4 ay hapis cezası istendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sunulan iddianamenin, Fatih Terim’in avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Suç duyurusunda Rasim Ozan Kütahyalı’nın yazığı yazı içerisinde “hakaret” ve “iftira” suçlarının işlendiği iddia edildi. Savcılık tarafından ifadeye çağrılmasına rağmen şüpheli Kütahyalı’nın savcılığa müracaat etmediği kaydedildi.
Yazıda Neler Var?
Türkiye Futbol Federasyonu 24 Ağustos 2016 tarihinde savcılığa bir yazı gönderdi ve İsmail Demiriz’in göreve hangi tarihte başladığını belirtti. Yazıda “FETÖ terör örgütü ile bağlantısı bulunduğu iddia olunan İsmail Demiriz’in, müşteki Fatih Terim’in 15 Kasım 2013 tarihinde A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine getirilmesinden, 13 ay önce 9 Ekim 2012 tarihinde Genç Milli Takımları İzleme ve Oluşturma Antrenörü olarak işe alındığı, 2014 yılı Ekim ayı içerisinde U-16 Milli Takım Yardımcı Antrenörlü’ğüne getirildiği, İsmail Demiriz’in iş akdinin de 19 Eylül 2015 tarihinde feshedildiği ve İsmail Demiriz’in TFF bünyesinde çalıştığı süre zarfında A Milli Takım Yardımcı Antrenörlüğü yapmadığının bildirildiği görülmüştür” denildi.
Rasim Ozan Kütahyalı’nın “Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” ve “İftira” suçlarından 1 yıl 3 aydan 6 yıl 4 aya kadar hapsi talep edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederse , şüpheli Rasim Ozan Kütahyalı önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Fatih Terim’in şikayeti üzerine, Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan da daha önce dava açılmıştı. Mayıs ayında görülen davada Kütahyalı “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ayrıca “Hakaret” suçundan da günlüğü 50 TL’den 9 bin 150 TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Kütahyalı’nın para ve hapis cezası ise ertelenmemişti.
DHA