Avrupa'da ki temsilcilerimizden Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek için geçmesi gereken son engel olan Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda, Monaco ile karşı karşıya geliyor. Deplasmadan oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayan sarı lacivertliler, maçtan önce son antreanmanlarını yapmak üzere Fransa'ya hareket etti. Kendi evinde oynadığı ilk maçtan 2-1'lik avantajlı bir skorla ayrılan Fenerbahçe'de hedef yine galibiyet olacak.
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu Monaco – Fenerbahçe rövanş maçı 3 Ağustos Çarşamba günü 21:45’te Monaco’da bulunan II. Louis Stadyumu oynanacak. Karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Artur Manuel Ribeiro Soares Dias yönetecek.
Monaco – Fenerbahçe karşılaşması 3 Ağustos çarşamba akşamı saat 21:45'te başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak. Maç şifreli kanaldan verilecek ancak Lig TV'nin yeni sezon paketini satın alanlar, Monaco-Fenerbahçe maçını ekstra bir ödeme yapmadan şifresiz olarak izleyebilecekler.
Ayrıca maçı Lig TV dışında şifresiz olarak izlemek isteyenler için; İdman Tv, Justin Tv ve Az Tv' de maç şifresiz olarak yayınlayacak. İdman TV ve AZ TV'nin 2016 yılı güncel frekans ayarları ise şu şekilde;
İdman TV; Uydu: AzerSpace Frekans: 11169 H 20400 Biss: 345 345 00 345 345 00
AZ TV; Uydu: AzerSpace Frekans: 11169 H 20400 Biss: 123 456 00 654 321 00
Rövanş maçı öncesi kart cezalısı Volkan Şen ve Alper Potuk'un yanı sıra sakatlığı bulunan kaleci Volkan Demirel de maç kadrosuna alınmadı. Van Persie ve İsmail Köybaşı'da yine sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek isimler arasında. Fenerbahçe'nin Monaco maçına götürdüğü 22 kişilik oyuncu kafilesi ise şu şekilde;
Ertuğrul Taşkıran, Fabiano Ribeiro, İsmet Yumakoğulları, Simon Kjaer, Roman Petrovich Neustadter, Martin Skrtel, Hakan Çinemre, Hasan Ali Kaldırım,Yasir Subaşı, Şener Özbayraklı, Gregory van der Wiel, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Caner Koca, Salih Uçan, Aatif Chahechouhe, Ramazan Civelek, Melih Okutan, Miroslav Stoch, Fernandao, Emmanuel Emenike
İlk maçtaki 11' den fazla bir değişiklik yapmayacağı tahmin edilen teknik direktör Vitor Pereira'nın, kalede Ertuğrul'un yerine sakaklığı düzelen Fabiano'ya şans vermesi bekleniyor. Ayrıca kart cezası biten Mehmet Topal'ın da Ozan Tufan'ın yerine forma giyebileceği düşünülüyor.
Fenerbahçe'nin ön eleme turunu geçip Monaco'yu elemesi ve tur atlaması için galibiyetin dışında her türlü beraberlik yetiyor. Ayrıca Monaco'nun 1-0 ve 2-1'lik skorlar dışında alacağı her tek farklı galibiyet, deplasman golü kuralı sayesinde turu Fenerbahçe'ye getiriyor. Ancak Monaco' nun alacağı 1-0'lık ve 2 farklı galibiyetler Fenerbahçe'yi turun dışına itiyor. Monaco'nun 2-1 kazanması durumunda ise maç uzatmalara ve ardından eşitlik bozulmazsa penaltılara uzuyor.