Galatasaray, Danimarka Kampı'ndaki ilk hazırlık maçında Ceres Park'ta Danimarka Süperlig ekiplerinden Aarhus'u 3-1 mağlup etti. Mücadelede 1-0 geriye düşen Sarı-kırmızılılara galibiyeti, Bruma (2) ve Yasin'in golleri getirdi.
Aarhus kentindeki 20 bin seyirci kapasiteli Ceres Park'ta oynanan müsabakayı yaklaşık 2 bin Galatasaray taraftarı takip ederken, ev sahibi ekibin izleyici sayısı bunun çok altında kaldı.
Karşılaşmada ilk gol 25. dakikada ev sahibi ekipten geldi. AGF Aarhus, Kasper Hunker'in golüyle 1-0 öne geçti. Sarı kırmızılı ekibin bu gole cevabı gecikmedi. Hazırlık kampının yıldızı Bruma, 39. dakikada attığı şık golle Galatasaray'a beraberliği getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.
İkinci yarıya etkili başlayan Galatasaray, Portekizli yıldızı Bruma'nın 53. dakikada attığı golle 2-1 öne geçti. Gol sonrası oyunun kontrolünü elinde bulunduran Galatasaray'da teknik direktör Riekerink, beş oyuncu değişikliği yaptı. Karşılaşmanın 89. dakikasında Yasin Öztekin maçın skorunu 3-1 tayin eden golü attı.
Aarhus-Galatasaray müsabakası öncesi, dün hayatını kaybeden sarı-kırmızılı takımın efsane futbolcularından Bülent Eken unutulmadı.
Hayata 91 yaşında veda eden Bülent Eken için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Aarhus ile oynanan hazırlık maçının ardından 90 dakikayı değerlendirdi;
"Bu süreçte bireylere odaklanmaktan ziyade takıma odaklanmaya çalışıyoruz. Son iki gün rakibe yapılan baskıya çalışmıştık. Aarhus karşısında de rakibine basan bir Galatasaray vardı sahada. O yüzden takımın gösterdiği performanstan memnunum. Orta sahamızdaki rotasyona önem verdik. Alınan sonuç hem önemli, hem de değil. İstediğimiz şeyleri sahada göstermek istiyoruz. Ancak skor da iyi olursa mental açıdan kendinizi daha iyi hissediyorsunuz."
İstanbul'da bırakılan oyuncular için, "Bunu tamamen bir seçim olarak nitelendirebiliriz. Şu andaki konumuz bu değil. Odaklanmamız gereken başka konular var" diyen Jan Olde Riekerink transfer sorusunu şöyle yanıtladı:
"Şu ana kadar 27 farklı isim okudum. Şurası açık ki defansif orta saha ve forvet istiyoruz. Biz de yönetim de çok çalışıyoruz. Umarım en kısa zamanda mutlu haberi veririz."
DHA