Bugün saat 15:30 sıralarında, İzmir'in Aliağa İlçesi'nde Foça Kavşağı'na yakın bir bölgede bulunan HABAŞ Demir Çelik Fabrikası'nda, yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir sebeple Oksijen Ünitesindeki soğutma kulelerindeki çeperlerin tutuşması sonucu çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevlere ilk müdahaleyi tesisin kendi itfaiye ekipleri yaparken, gökyüzünü siyah dumanlar kapladı. İzmir, Aliağa, Menemen, Foça'dan itfaiye ekipleri de sevk edildi. Yangın çıkan bölgede yer alan çalışanlar kısa zamanda tahliye edilip, bölgeden uzaklaştırıldı.
Fabrikanın çelikhanesinde çalışan Mahsun Dursun, yatakhaneye gitmek için dışarı çıktığında dumanları gördüğünü ve alevlerin kısa sürede yayıldığını, zamanında fark edilmesinden dolayı facia yaşanmadığını ve kimsenin yaralanmadığını dile getirdi.
Yangın, itfaiye ekipleri tarafından su sıkılarak, yaklaşık bir saatte uğraşın sonucunda güçlükle söndürülürken, fabrikada maddi hasar meydana geldi.
DHA
Okan ÜSTÜNDAĞ