Kayseri'de kısa süre önce cezaevinden çıkan ve eşinden 3 yıl önce boşanan Sıddık Şahbazoğlu, eski eşi, baldızı ve 5 yaşındaki oğlunun yaşadığı eve giderek, çocuğunu görmek istedi. Çocuğuyla bir süre zaman geçiren Şahbazoğlu, iddialara göre çocuğunu teslim etmek için gittiği evde eski eşinin kardeşi M.K.'ya cinsel saldırı da bulundu. Sonra da şikayet üzerine tutuklanarak, yeniden cezaevine girdi.
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada Şahbazoğlu'nun yaptığı savunmada, suçlamaları kabul etmediğini, çocuğunun velayeti için üzerine iftira atıldığını iddia etti. Sıddık Şahbazoğlu tarafından cinsel saldırıda bulunulan baldız M.K. ise, eski eniştesinin cezaevinden çıktıktan sonra kendilerini tehdit ettiğini, çocuğunu görmek için eve geldiğinide, ablasının rızası ile çocuğu verdiğini, yaklaşık 1 saat oynadıktan sonra, çocuğu bırakmak için kapıya geldiğinde zorla eve girdiğini ve kolundan tutarak misafir odasına sürüklediğini sonrasında da boynundan öpmeye başladığını dile getirdi. M.K. ifadesinin devamında, elinden kurtulunduğunda, kapıyı açıp onu evinden kovduğunu, mutfakta kendisinden habersiz fotoğrafını çektiğini ve şikayetçi olduğunu dile getirdi.
Olayın görgü tanığı olan çocuk M.Ş ise , mahkeme heyetinin sorusu üzerine, çok korktuğunu ve teyzesinin haklı olduğu söyledi. 1'inci Ağır Ceza mahkemesi heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Sıddık Şahbazoğlu, cinsel istismar suçundan 8 yıl, özel hayatı gizliliği ihlali suçundan 2 yıl ve konut dokunulmazlığı ihlali suçundan 1 yıl olmak üzere toplam 11 yıl hapis cezasına çarptırdı.
DHA
Okan ÜSTÜNDAĞ